Növényi Alapon

Csokis, gyümölcsös muffin - gluténmentes és cukormentes változatban is!

2015. október 13. - Növényi Alapon

Amikor nem is olyan régen száműztem a konyhából a tojást és a tejet is, bizony azt gondoltam, innentől kezdve problémás lesz a sütikészítés. Nagyobbat nem is tévedhettem volna: most az nem fér a fejembe, miért kell egyáltalán bármelyik sütibe tojás vagy tej. 

muffin2.jpg

Az egyik kedvenc receptem Steiner Kristóf vegán muffin receptje. Egyszerű és millió variációja létezik, a határ csak a képzeletünk.

Hozzávalók a nálunk bevált csokis változathoz (12 db muffinhoz):

- 1 csésze liszt (1 csésze = 250 ml)
- 1 kiskanál sütőpor
- 1/2 csésze cukor 
- 1 kiskanál fahéj
- 2-3 evőkanál kókuszzsír
-1/2 csésze növényi tej vagy víz (leggyakrabban zabtejjel vagy rizstejjel készítem)
- 1 csészényi gyümölcs, jelen esetben eper (erdei gyümölcsökkel is nagyon finom, fagyasztott is lehet)

A gluténmentes változat esetében a növényi tej legyen rizstej vagy szójatej, de helyettesíthetjük sima vízzel is. A lisztet cseréljük fel valamilyen gluténmentes lisztkeverékkel vagy akár kukoricaliszttel!

A cukormentes változathoz használjunk xilitet és figyeljünk arra, hogy a gyümölcs ne legyen cukrozott.

Elkészítés:

A hozzávalókat alaposan összekeverem és a tésztát muffinpapírba adagolom. A gyümölcsöket a tetejére szórom.

180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöm:)

 muffin1.jpg

 

A vegánság több mint étrend. A vegánság életmód.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://novenyialapon.blog.hu/api/trackback/id/tr927966004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása